tiistai 4. elokuuta 2009

Käyntikortteja

Käyntikortteja tein tuossa viime kuussa, ja niitä on tullu jaeltua ympäriinsä. Jos sait sellaisen, niin ONNITTELUNI! Olet ollut riittävän kiinnostunut harrastuksestani, että sen sinulle annoin.

Paljon on ehtinyt tapahtua viimeisen kirjoituksen jälkeen. Tässä jotain kerrontaa:

Minkiön Höyryfestivaalit:

Tuli oltua torstai-illasta sunnuntaihin. Esittelykoneenani oli Turun Rautateollisuuden Kullervo 10 hv. Josta pyöritin lattaremmillä olkilietsoani. Lisäksi höyryä otin välillä paikallaolleeseen Onkilahden höyrykoneeseen, jossa kertomusta alempana. Lisäksi paikalla oli s/s Vaajakoski??
Laivan höyrykone 85 ihv, jota myös liikuteltiin.

Varsinainen tapahtuma meni hienosti ja ihmisiä oli n. 4000 viikonlopun aikana.
Perjantai-iltana kävimme hakemassa ostamani tavarat; Horsma-tehtaan Mylly-Matti kivipari-jauhomylly sekä Teijon tehtaiden Kullervo-olkilietso. Mahdollisesti jatkossa, jos saan fergusoniin (MF 35X) hihnapyörän, niin voin jauhaa jauhoja tapahtumissa. Kunnes saan hommattua lokomobiilin. Sitä sopivaa hihnapyörää saa tarjota, jos sellainen olis ylimääräinen!

Höyryfestivaalilta matkani jatkui Lahteen, jossa pääsin tutustumaan höyrylaiva S/S Laitialaan, jota minulle esiteltiin sitä pyytäessäni. Terveisiä heille!
Matka jatkui Helsinkiin, jossa olin mukana hieman kunnostamassa ja tutkimassa Satamajäänsärkijä S/S Tursoa, http://www.turso.fi Yön nukuin Kapteenin hytissä.
Kuvia tulee mahdollisesti kuvablogiin sieltäkin.
Myös kävin tutustumassa projektilaivaan nimeltä S/S Tornator II joka on hieno projekti sekin.

Menneenä viikonloppuna oli maatalousnäyttely FARMARI 09, jossa olin mukana perinneosastolla, 3 höyrylokomobiilin esittelyssä. Koneet oli mm. Turun Rautateollisuuden Pikku-Kullervo 5hv, Mathidedalin konetehtaan 2 lokomobiiliä, joista toinen oli 8hv.

Tällaista nyt tälläkertaa, lisää tekstiä taas lähiaikoina..

Ei kommentteja: