torstai 11. kesäkuuta 2009

Wanahat vehkeet Lohtajalla

Päivitin taas.. 3 uutta tekstiä.


Kuvia: http://kuvablogi.com/blog/5116/21/


6.5

Wanhat Wehkeet-Lohtajalla.

Onkilahden kone oli mukana esittelyssä. Mukana myös Wärtsilän ja Worthingtonin pumput ja höyrynkehitin. Onkilahden koneen Kuljetuksen toteutti  Ab Ahlskog Transport Oy !!, Muu kalusto siirtyi  Rakennustoimisto Kenttätyö Oy  :n kuorma-autolla.  Kiitokset heille!!  

Höyryä sai ihan täydellä kattilan paineella, mutta paine tippui aina kun auttoi vauhtipyörästä konetta liikkeelle. Tulos=Kattilan höyrytila liian pieni, tyhjenee liian nopeasti/paine laskee.

Oli kuitenkin riittävän lämpimänä ollessaan lähes käyntiin lähtevä, vähän vain auttoi vauhtipyörästä. Ei tosin jaksanut pyöriä yksikseen. 

Vika ei siis koneessa, vaan mun onnettoman pienessä höyrynkehittimessä.

Katsotaan, saanko rakennettua koneeseen "piiskan" jolla laitan korkeapaine-höyryä suoraan matalapaine-silinteriin.  Sitten katsellaan lisää.


Seuraava konetapahtuma on Minkiön Höyryfestivaali, jonne toivotan tervetulleeksi kaikki jotka on kiinnostunut puuhistani. Siellä olen lokombiilin käyttäjänä ja tämä ottaa höyrynsä siitä. Paineet ainakin pitäisi riittää.


Höyrykoneen painosta oli keskustelua, ja se punnittiin. Olin arvellut sen olevan n. 400-500 kg, mutta lopputulos yllätti! 809,2 kg!!

Kone viettää kesän kotonani, Keski-Pohojammaalla,  jossa kiillotan sen ja ehkä yritän vielä pyörittää sitä, josko boksitiivisteet ei kiristäisi niin paljoa.


Jos olet kiinnostunut, niin ota yhteyttä! Sovitaan esittelyhetki

jokke.harju (at) kaustisenmobilistit.fi



Ei kommentteja: