keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Höyrykoneita ja haaveilua

Mielenkiintoista sinänsä, että kuukausi sitten kirjoittamani teksti ei ole täällä?!?!?!?

No eipä siinä, tässä tämän hetken ajatuksia.

Syksy on menny todella kiireisesti, opiskelukiireet ja insinööriksi valmistuminen on käsillä.

Höyryharrastusta ei oo ajatuksia ja haaveilua kummemmin tullu tehtyä. Ehkä uusi harrastus on tehnyt oman osansa, koska ryhdyin Meripelastajaksi.

Jaa miksikö? No meri on kiehtonut aina ja oma vene haaveissa.

Pikkupojasta asti on hinaajat kiinnostanu ja nyttemmin höyryhinaajat. Oma lukunsa on se, miten työläitä ne on. Kuulamoottorilla varustettua hinaajaaki oon aatellu, jos ei valmiina niin tekemällä semmoinen saatavilla olevista komponenteista. Ei toki mikään iso mutta joku pieni aluksi. Se ei kuitenkaan ole sitten höyrylaiva ja se tässä mietityttää että kumpi on parempi? Kuulamoottori-hinaajaa voi ajaa yksin ja se voi olla pienempi. Höyryhinaaja vaatii useamman miehistönjäsenen.

Polttopuita on toki saatavissa ja rahaakin pankista. Lottokuponkejakin halvalla.
Nauraa saa, mutta en siitä tykkää. Sopivasti optimistisuutta ja kykyä haaveilla.

"Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ja puolivalmis on riittäny aina ennenkin"
-Tuntematon-

Tuo mietelause on semmonen, että sen toivoisi tekevän haaveet todeksi, mutta toistaiseksi haaveet ei oo muuttunu raudaksi.

Joulun jälkeen olis tiedossa Suomen Höyrypursiseuran järjestämä höyrykonekoulutus Turussa ja kiinnostusta olisi mennä sinne.

Valuharrastusta varten on suunnitelmissa vihdoin rakentaa sulatusuuni johon tulee 2 öljypoltinta. Alumiinia ja messinkiä on vähän kerättynä varastoon. Jos joku haluaa lahjoittaa alumiini ja messinkiromua, niin otan kyllä vastaan.

Etukäteen ei oo hyvä ottaa tilauksia, mutta toiveita voi kertoa. Erinäisiä laattoja ja helppoja osia on mahdollista valaa jatkossa.

Viestiä vain kommenttiosioon.

Ei kommentteja: